Limonlu Böğürtlenli Kek
Limonlu Böğürtlenli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
Fırından çıkar çıkmaz üzerine;
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
Glazesi için;
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı süt
Limonlu Böğürtlenli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım. Köpük köpük beyazlaşana kadar çırpalım. Limon kabuğu, 1 limonun suyu, süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya, karbonat, haşhaşı ekleyip karıştıralım.
- Fırın kabımızı yağlayalım. Yağladığımız kaba kek harcını dökelim. Böğürtleni ekleyim. 160 derecede yaklaşık fırında denetimi pişirelim.
- Pişen keke limon suyu ve şekeri çabucak karıştırıp sürelim. Soğuduktan sonra çevirip glazesini sürelim. İstediğiniz üzere servis edebilirsiniz ben beyaz çikolata kullandım. Afiyet olsun.
Limonlu Böğürtlenli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














