Kedi Dili Tatlı

Kedi Lisanı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili
  • 1 lt süt
  • Yarım kilo çilek (meyveyi istediğiniz üzere seçebilirsiniz)
  • 5-6 tane Kakaolu petibör
  • 1 paket Pasta kreması

Üzeri için:

  • Çikolata sosu

Kedi Lisanı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle taban kısmı çıkan kek kalıplarından kullandım manzarası için siz borcam vs tercih edebilirsiniz.
  2. Önce çikolata sosunu yapıyoruz ki soğumaya bırakabilelim. Ben paketin gerisindeki tarife uygun 2. 5 süte 1 paket çikolata sosunu kullandım kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Pasta kreması için; 2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağını ( hafif ısıtın ki çırpması kolay olsun) bir kaba alıyoruz üzerine 3 su bardağı sütü ek edip biraz çırpma teli ile karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş 1 paket krema tozunu ek ediyoruz 4 dk kadar çırpma süreci uyguluyoruz kıvam alıncaya kadar yani.
  4. Doğradığımız çilekleri kullandığımız kalıbın tüm kenarlarına diziyoruz daha sonra.
  5. Kedi lisanlarını süte batırıp diziyoruz ben süte şeker eklemedim çikolata sosu da olduğu için dilerseniz siz ekleyebilirsiniz dizdiğimiz kedi lisanları kalıbı kapayınca (1. kat tamamlanınca) üzerine kremayı sürüyoruz.
  6. Daha sonra üzerine petibörtleri blenderdan geçirip toz halinde döküyoruz dilimlediğimiz çilekleri de dizip tekrar kedi lisanlarını süte batırıp 2. Katımızı yapıyoruz en üste ise tekrar krema sürüyoruz.
  7. Soğuyan çikolata sosumuzu üzerine döküp her yere yayıyoruz en son ben üzerine tekrar çilek ilave ettim. 1 saat dinlendikten sonra kalıptan çıkarıp sunuma alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kedi Lisanı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Yalancı Su Böreği
Çikolatalı Truflar
Çilekli Çikolatalı Cupcake
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Bisküvili Parfe (Yaz Pastası)
Vişne Şerbeti (Coğrafi İşaretli İçeceğimiz)
Hdabla | © 2025 |