Kedi Dili Tatlı
Kedi Lisanı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedi dili
- 1 lt süt
- Yarım kilo çilek (meyveyi istediğiniz üzere seçebilirsiniz)
- 5-6 tane Kakaolu petibör
- 1 paket Pasta kreması
Üzeri için:
- Çikolata sosu
Kedi Lisanı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle taban kısmı çıkan kek kalıplarından kullandım manzarası için siz borcam vs tercih edebilirsiniz.
- Önce çikolata sosunu yapıyoruz ki soğumaya bırakabilelim. Ben paketin gerisindeki tarife uygun 2. 5 süte 1 paket çikolata sosunu kullandım kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Pasta kreması için; 2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağını ( hafif ısıtın ki çırpması kolay olsun) bir kaba alıyoruz üzerine 3 su bardağı sütü ek edip biraz çırpma teli ile karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş 1 paket krema tozunu ek ediyoruz 4 dk kadar çırpma süreci uyguluyoruz kıvam alıncaya kadar yani.
- Doğradığımız çilekleri kullandığımız kalıbın tüm kenarlarına diziyoruz daha sonra.
- Kedi lisanlarını süte batırıp diziyoruz ben süte şeker eklemedim çikolata sosu da olduğu için dilerseniz siz ekleyebilirsiniz dizdiğimiz kedi lisanları kalıbı kapayınca (1. kat tamamlanınca) üzerine kremayı sürüyoruz.
- Daha sonra üzerine petibörtleri blenderdan geçirip toz halinde döküyoruz dilimlediğimiz çilekleri de dizip tekrar kedi lisanlarını süte batırıp 2. Katımızı yapıyoruz en üste ise tekrar krema sürüyoruz.
- Soğuyan çikolata sosumuzu üzerine döküp her yere yayıyoruz en son ben üzerine tekrar çilek ilave ettim. 1 saat dinlendikten sonra kalıptan çıkarıp sunuma alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kedi Lisanı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







