Somun Ekmek

Somun Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım maya

Üzeri için;

  • Su

Somun Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya ılık su ve şekeri karıştırıp ezelim, tuzu ekleyelim ve yavaş yavaş unu ek edelim.
  2. İlk başta 3 su bardağı ile başlayın daha sonra hamurun kıvamına nazaran eklersiniz.
  3. Hamur yorulduktan ve 25-30 dakika dinlendikten sonra 8 eşit modüle bölün ve hamuru görüntüde ki üzere açıp rulo haline getirin uçları sivrileştirin ve fırın kâğıttı serdiriniz tepsiye yerleştirin.
  4. Üzerine bir tepsi daha örterek 20 dk dinlendirin.
  5. Dinlenen ekmeklerin üzerine su serpin ve daha sonra ekmeklerin bir ucundan bir ucuna derin bir kesik atın ve tepsinin üzerine tekrardan başka tepsiyi örtün.
  6. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında, fırının altına küçük bir kasenin içine su koyarak üzeri hala tepsiyle kapalı bir şekilde15-20 dk pişirin.
  7. Ekmekler kabarmış olacak ve üzerindeki tepsiyi çekip ekmekler güzelce kızarıncaya kadar devam pişirin.

Somun Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantarlı Ispanak
Bebek Kilo Aldırıcı Kahvaltı
Mercimekli Sıkma Köfte
Mini Mini Rize Simidi
Çıtır Mercimekli Rulo Börek
Islak Kurabiyeli Browni
Hdabla | © 2025 |