Çi Börek
Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un
İç harcı için;
- 150 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
Kızartmak için;
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tuzu ve ılık suyu kaba aldıktan sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur olmalı. Üzerini kapatıp, 20 dk dinlendirin.
- Bir karıştırma kabının içinde soğanı rendeleyin, daha sonra kıymayı, tuzu koyup, karıştırın suyunu ekleyin. Hafif sulu bir hamur olmalı lakin su akmayacak yani kıymaya yedirmeniz gerek. Âlâ karıştırın.
- Hamuru bezelere ayırın, unlu tezgahta yuvarlak biçimde açın.
- Bütün bezeleri açtıktan sonra harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup yayın ay formunda kapatın. Pizza kesici ile hamuru kesip birbirine yapışmasını sağlayabilirsiniz (çatal ile bastırabilir bıçak ya da tencere kapağı ile de kesme sürecini yapabilirsiniz)
- Hamurun içine çok harç koymayın çok az koymanız gerek yoksa hamurun yumuşar.
- Bütün hamurları yaptıktan sonra geniş bir tava da orta ateşte yağ kızınca hamurlardan birini koyun ve yemek kaşığı ile üstüne de yağ dökerek böreğe banyo yaptırın ki güzelce kabarsın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










