Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet patlıcan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 250gr dana kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşıgi domates salçası
  • Baharatlar
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Yarım kahve fincanı su

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 bardak su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak harç hazırlanır, tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranan yeşil biberler ek edilir pişirilir.
  2. Kıymada ek edilerek pişirilir ve akabinde doğranan domatesler, su, salça, baharatlar da koyularak pişmeye bırakılır.
  3. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
  4. Fırın tepsiye ölçüsüz soyulan patlıcanlar dizilir ve akabinde yumurta fırçası ile her yeri yağlanır.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır. 30 dk boyunca.
  6. Piştikten sonra patlıcanların ortası açılır ve iç harç ortaya koyulur.
  7. Bu süreç bittikten sonra sos dökülür.
  8. Dilerseniz yeşil biber yahut domates ile süsleyebilirsiniz ben yeşil biberle süsledim tercih sizin. Afiyet olsun deneyeceklere şimdiden.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kremalı Makarna
Yoğurtlu Makarna Çorbası
Ayran Aşı Çorbası
Donut
Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık)
Sufle
Hdabla | © 2025 |