Orman Meyveli Cobler

Orman Meyveli Cobler Tanımı İçin Malzemeler

Meyveli taban için;

  • 1 paket dondurulmuş orman meyveleri
  • Yarım limon suyu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Hamuru için;

  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 fiske tuz
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı süt

Orman Meyveli Cobler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce bir borcama orman meyvelerini yayıyoruz. İçine yarım limonunun suyunu sıkıp esmer şeker, toz şeker ve nişasta ekleyerek karıştırıyoruz. Taban hazır.
  2. Tereyağını eritiyoruz bir karıştırma kabının içine döküyoruz. İçine süt ve şekeri ekleyerek şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Son olarak kuru gereçleri ekliyoruz un kabartma tozu vanilya bir fiske tuz atıp çırpıyoruz. Sıvı bir hamur karışımı elde etmeliyiz.
  3. Son olarak karışımı orman meyvelerinin üzerine döküyoruz ve 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Ben yaklaşık yarım saat kırk beş dakika beklettim. Sizler fırınlarınıza nazaran ayarlayabilirsiniz afiyet olsun.

Orman Meyveli Cobler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Kurabiyesi
Marmelat Dolgulu Pastane Kurabiyesi Tarifi
Yeşil Mercimekli Erişte Tarifi
Kırma Böreği
Borcamda Malaga Pasta Tarifi
Soslu Tas Kebabı
Hdabla | © 2025 |