Şipşak Puf Börek

Şipşak Puf Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket milföy hamuru( pâtée feuilletée)
  • Bir kase kadar beyaz peynir
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Bir yumurta sarısı(üzeri için)
  • Bir tutam susam yahut çörek otu

Şipşak Puf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel fırını 200 derecede açalım peynir ve maydanoz karışımını hazırlayalım.
  2. Milföy hamurunu tepsiye yayalım, üzerine iç harcını serpiştirelim ve öbür milföy hamuruyla da üzerine örtelim.
  3. Hamurun tam göbeğine bir küçük kase yerleştirip, hizalı bir formda keselim.
  4. Kestiğimiz kesimleri burgu yaparak saralım üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpiştirelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırına verelim 15:20 dakikada pişiyor.

Şipşak Puf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Pastane Çöreği
İncirli Havuçlu Kek
Patatesli Çörek
Sebzeli Fırın Mücver
Mozaik Pasta
Limonlu Soslu Kek
Hdabla | © 2025 |