Revani Tarifi

Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker (çok şekerlisi sevenler yarım bardak daha ekleyebilir)

Süslemek için;

  • Limon
  • Hindistan cevizi
  • Süsleme şekeri

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için; su ve şekeri kaynamaya başladıktan 6 dakika sonra alıp soğuması için kenara kokuyoruz.
  2. Hamuru için tüm malzemeyi sırasıyla ekleyip, akışkan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Yağladığımız borcuma döküp, evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti ekliyoruz.
  5. Süsleme için; limonu üçgen halinde kesip, her dilime bir limon bir boncuk şeker koyup servis ediyoruz.

Afiyetle yensin 🍋🌸

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Peynirli Erişte
Labada (Efelek) Sarması
Beşamel Soslu Tavuklu Börek
Spoonful
Pizza Poğaça
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2024 |