Çıtır Çıtır Yelpaze Patlıcan
Çıtır Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
Sosu için;
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Kajun baharatı, tuz, karabiber
- 1 çay bardağı su
Bulamak için;
- 2 bardak galeta unu
Çıtır Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların kabuklarını soyup yelpaze formunda keselim görsellerde ekledim. Tuzlu suya koyup acısı çıkana kadar bekletelim.
- Sos için; un, nişasta, baharatlar bir kaba alalım 1 çay bardağı suyu ekleyip karıştıralım pürüzsüz kıvam olsun.
- Patlıcanları kurulayıp evvel sosa sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















