Çıtır Çıtır Yelpaze Patlıcan

Çıtır Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan

Sosu için;

  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Kajun baharatı, tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı su

Bulamak için;

  • 2 bardak galeta unu

Çıtır Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların kabuklarını soyup yelpaze formunda keselim görsellerde ekledim. Tuzlu suya koyup acısı çıkana kadar bekletelim.
  2. Sos için; un, nişasta, baharatlar bir kaba alalım 1 çay bardağı suyu ekleyip karıştıralım pürüzsüz kıvam olsun.
  3. Patlıcanları kurulayıp evvel sosa sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırtıl Kurabiye
Vinegret Salata Sosu
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Bulgurlu, Köz Biberli Semizotu Salatası
Çıtır Çıtır Patates Böreği
Lahanalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |