Meyveli Yaz Pastası
Meyveli Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker tozu
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- Kabartma tozu
- Vanilya
Kreması için;
- 4 adet yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker tozu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Vanilya
Üzeri için;
- 1 paket krema
- 120 gram beyaz çikolata
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
İçine (elinizde ne meyve varsa koyabilirsiniz)
- Frambuaz
- Böğürtlen
Üzerine;
- Orman meyveleri
- Antep fıstığı tozu
Meyveli Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; evvel şeker tozu ve yumurtayı beyazlaşana kadar mikserle çırpalım.
- İçine suyu ekleyip, onunla da çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten eleyerek karıştıralım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
- Ayrı bir kapta kreması için yumurta şeker tozunu mikserle beyazlaşana kadar çırpalım.
- Un ve vanilyayı da ekleyip onla da çırpalım. Katı kıvamda olacak.
- Ocakta sütümüzü kaynatalım.
- Kaynayan sütten bir kepçe alıp yaptığımız esere ekleyip, çırpalım. Bir kepçe daha alıp çırpalım.
- Yumurtalar ocakta pişmesin diye bu süreci yapıyoruz.
- Hazırladığımız karışımı, kaynayan süte ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Kıvam alınca ve kaynayınca ocaktan alalım.
- Devamlı karıştırarak biraz soğutalım. Streçleyip, dolaba atalım düzgünce soğusun.
- Pişen ve soğuyan kekimizi 1 su bardağı süt ile ıslatalım.
- İçine koymak istediğiniz meyveleri ekleyin.
- Soğuyan pasta kremasını meyvelerin üstüne koyalım.
- Ocakta kremayı kaynatıp içine beyaz çikolataları koyup, erimesini bekleyelim.
- Eriyen karışımı pastamızın üstüne dökelim.
- Dilediğiniz üzere üstüne süsleyebilirsiniz. Dolapta 1 gün bekleyince daha hoş oluyor. Afiyet olsun.
Meyveli Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













