Yelpaze Baklava
Yelpaze Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke ( elma üzüm farketmez)
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5 damla limon suyu
İçi için;
- İri kıyılmış ceviz
Açmak için;
- Mısır nişastası
Üzerine sürmek için;
- 70 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 100 ml
Yelpaze Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklava hamuru için tüm materyalleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Cevizden biraz büyük modüller koparıp beze yapalım ve nişastaya bulayıp servis tabağı büyüklüğünde açalım. Üst üste koyalım tabi ortalarına nişasta da sürmeyi unutmayalım. En üste buzdolabı poşeti serip dolapta 2 saat bekletelim.
- Şerbet için şeker, su ve limonu karıştır ocağa al şerbet yoğunlaşana kadar kaynat yani kaşıktan en son damla çok yavaş akmalı 👍
- Yufkayı açabildiğin kadar ince aç oklavayla büz ve sonra yavaş yavaş aç.
- Üzerine ceviz koy ve yufkanın her iki tarafını da toparlayarak katla ve en ucundan başlayarak katla.
- Bıçak yardımıyla kes ve tepsiye diz.
- Üzerine yağ gezdir ve 150 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişir.
- Ocakta kaynayan şerbeti tatlı fırından çıkar çıkmaz üzerine döküyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Yelpaze Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















