Mozaik Kap Kek
Mozaik Kap Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
Krema için;
- 100 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı süt-2/3 çay bardağı süt
- 1 paket kremşanti
Keki ıslatmak için;
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için;
- Pasta süsleri
Mozaik Kap Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar düzgünce çırpalım. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştıralım.
- Harcın içine elenmiş kabartma tozu ve unu (kontrolü şekilde) azar azar ek edelim.
- Harcı ikiye bölelim. Yarısına kakaosunu ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Kek kaplarına birer kaşık evvel sade harçtan sonrasında kakaolu harçtan ek edelim, kürdanla biçim verelim.
- 180°c fırında denetimi formda yarım saat pişirelim.
- İçi de yeterlice piştikten sonra fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım.
- Kreması için; oda sıcaklığındaki gereğince yumuşak tereyağın üzerine süt ve pudra şekerini ekleyip güzelce çırpalım.
- Ayrı bir kapta çırptığımız krem şantiyi de kremaya ekleyip karıştıralım.
- Yeterince soğuyan keklerin üzerini krema ile şekillendirelim.
- Şekillendirdiğimiz kekleri dilediğimiz halde süsleyelim.
Afiyet olsun🌸
Mozaik Kap Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







