Mozaik Kap Kek

Mozaik Kap Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

Krema için;

  • 100 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı süt-2/3 çay bardağı süt
  • 1 paket kremşanti

Keki ıslatmak için;

  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için;

  • Pasta süsleri

Mozaik Kap Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için; yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar düzgünce çırpalım. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştıralım.
  2. Harcın içine elenmiş kabartma tozu ve unu (kontrolü şekilde) azar azar ek edelim.
  3. Harcı ikiye bölelim. Yarısına kakaosunu ekleyip, güzelce karıştıralım.
  4. Kek kaplarına birer kaşık evvel sade harçtan sonrasında kakaolu harçtan ek edelim, kürdanla biçim verelim.
  5. 180°c fırında denetimi formda yarım saat pişirelim.
  6. İçi de yeterlice piştikten sonra fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım.
  7. Kreması için; oda sıcaklığındaki gereğince yumuşak tereyağın üzerine süt ve pudra şekerini ekleyip güzelce çırpalım.
  8. Ayrı bir kapta çırptığımız krem şantiyi de kremaya ekleyip karıştıralım.
  9. Yeterince soğuyan keklerin üzerini krema ile şekillendirelim.
  10. Şekillendirdiğimiz kekleri dilediğimiz halde süsleyelim.

Afiyet olsun🌸

Mozaik Kap Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma
Damla Damla Çikolatalı Cevizli Kek
Fırında Çıtır Tavuk Pirzola
Lazanya Tarifim
Beyaz Çikolatalı Vişneli Brownie Tarifi
Porsiyonluk Cocostar Pasta
Hdabla | © 2025 |