Patates Püre Yatağında Ispanaklı Tavuk Sote

Patates Püre Yatağında Ispanaklı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 kol taze yıkanmış ıspanak
  • 500 gr. tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) adet kapya biber
  • 1/2 (yarım) adet yeşil köy biber
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Tatlı biber (Tercihinize bağlı)

Püre için;

  • Süt
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püre Yatağında Ispanaklı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayıp suyunu süzün kabuklarını soyup, düzgün bir ezici ile ezin.
  2. Kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü farklı bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağla kavuralım. Ağzını kapatıp, suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  3. Geri kalan sebzelerimizi ince ince doğradıktan sonra tavuk göğsümüzle buluşturup, rengi dönene kadar kavuralım. 1 yemek kaşığı tereyağı ekledikten sonra baharatları ekleyip, tekrar kısık ateşte yaklaşık 20 dk pişirelim.
  4. Patates püremizi eziciden geçirdikten sonra ılık sütü ek edip, sütünü çektiriyoruz. Kaşar peyniri rendesini sıcağıyla katıyoruz. Tabağa birinci olarak püremizi sonra ıspanaklı tavuk göğsümüzü bırakıyoruz. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Patates Püre Yatağında Ispanaklı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Cheesecake
Tepside Antep Usulü Patlıcan Kebabı
Demleme Usulü Enfes Kısır
Patlıcan Yatağında Soslu Köfte
Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek )
Beş Çayı Menü Masası
Hdabla | © 2025 |