Cevizli Mor Lahana Mezesi

Cevizli Mor Lahana Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım orta uzunluk mor lahana
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı iri ceviz içi
  • 1 dış sarımsak
  • Yarım su bardağı haşlanmış süt mısır
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Cevizli Mor Lahana Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mor lahanayı ince ince keselim. Tavaya yağı koyalım üzerine lahanayı ekleyelim. Üzerine tuzunu serpelim. Diriliğini kaybedene kadar karıştıralım. Piştikten sonra cevizleri koyup bir dakika daha karıştırıp, altını kapatalım. Soğuması için bir kenara koyalım.
  2. Bir kaba yoğurt, mayonez, sarımsağı koyalım. Yeterlice karıştıralım.
  3. Mısırı ve mor lahanayı bu karışıma ekleyelim. Servis tabağına koyabilirsiniz. Dolapta bekletiniz vakit rengi daha da mor olacaktır. Afiyet olsun.

Cevizli Mor Lahana Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Limonata
Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi
Kıymalı Lahana Sarması
Pekmez Soslu Tahinli Kek
Tam Tutan Kürt Böreği
Kadayıflı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |