Glutensiz Dereotlu Poğaça
Glutensiz Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 130 gram yoğurt
- 130 gram zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram beyaz peynir /kaşar peyniri
- Yarım demet dereotu
- 100 gram nohut unu
- 120 gram sorgum unu
- 10 gram karnıyarık otu tozu
- 90 gram bread un/ karışım glutensiz unlar
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- Çörek otu
Glutensiz Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve yoğurdu çırpın. Sirke, karbonat, kabartma tozu ekleyin. Peyniri ezin, dereotunu ince ince doğrayıp ekleyin. Yağı ekleyin.
- Unları yavaş yavaş ekleyin. Eklemeler ortasında karıştırıp beş dakika bekleyin, kıvam almasına müsaade vermeniz gerek.
- Dinlene dinlene karıştırın yani hamuru, ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. ⚠️Ele yapışmasın diye un eklemeye devam etmeyin çok un koyarsanız pişince sert olur⚠️.
- İster kaşıkla ister elde hal verin tepsiye aralık bırakarak yerleştirin.
- Isıtılmış 170 derece fırında 20 dk denetim ederek pişirelim. 🔥.
Dip not:Ertesi gün ısıtıp yediğim halde yumuşacıktı, bilen bilir glutensiz poğaça da pofudukluk kıymetlidir. Miktarları azaltıp artırabilirsiniz damak tadınıza nazaran 💝.
Glutensiz Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













