Kuru Üzümlü Muffin Kek

Kuru Üzümlü Muffin Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kuru Üzümlü Muffin Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabımızda şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra süt, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım. Kabartma tozu, vanilya, unu eleyerek harcımıza koyalım ve çırpalım.
  3. Kuru üzümümüzü çok tabana batmasını istemiyorsak hafifçe un serpelim üzerine, karıştıralım ve harcımıza koyalım. Daha sonra bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştıralım.
  4. Harcımızı muffin kaplarına boşaltalım. Kabın 2/3’ü dolacak. Ben orantısız doldurmuşum aceleden 🙂 ve elimde son kalan kuru üzümleri ziyan olmasın diye üzerlerine koydum.
  5. Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20-25 dk fansız ayarda pişirelim.
  6. Fırından fırına fark edebilir o yüzden denetimli pişirelim. Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.

Kuru Üzümlü Muffin Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Terbiyeli Çorba
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Yalancı Tavuk Göğüsü
Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek)
Nohutlu Kabak
Polonya Pastası (Karpatra)
Hdabla | © 2025 |