Sebzeli Ve Kıymalı Fırın Yemeği

Sebzeli Ve Kıymalı Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet orta uzunluk patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 5-6 adet sivri biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz ve kekik

Kıymalı sosu için;

  • 150 -200 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kesim tereyağ
  • 1 bardak rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, çok az çay kaşığının ucu kadar kimyon
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Sebzeli Ve Kıymalı Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben hazır kavrulmuş kıymama salça, domates rendesini ve baharatları ekleyerek kavurdum.
  2. Ama sizler için baştan anlatıcam. Soğanlarımı kavurdum. Üzerine kıymamı ekleyip tekrar kavurdum.
  3. Salçayla karıştırdığım kıymamım içine baharatları, bardak domatesimi ve suyu ekleyip pişmeye bıraktım.
  4. Bu esnada başka farklı tuzlu suda beklettiğim sebzelerimi, biberlerimle karıştırdım.
  5. Üzerine sıvı yağ ve baharatları ekleyip fırın kabına aldım.
  6. Pişen kıymalı domatesli sosumuda sebzelerimin üzerine döktüm ve 200 derecede 1 saat orta ara karıştırarak pişirdim.
  7. Dilerseniz üzerine yağlı kağıt kapatabilirsiniz ben kapatmadım. Suyu olduğu için sorun olmadı.
  8. Pişme müddeti fırından fırına değişebilir. Patateslerinizi denetim ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
  9. Yanına arpa şehriye pilavıyla servis ettim deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Sebzeli Ve Kıymalı Fırın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simitli Sucuklu Yumurta
Özbek Pilavı
Tarçınlı Ballı Soğuk Kahve
Bulgur Pilavı
Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi)
Browni Tadında Muffin
Hdabla | © 2025 |