Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tarifi

Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4,5 – 5 bardağa yakın un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki yağımızın üzerine un hariç tüm gereçleri ekleyip, güzelce yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz harcın üzerine denetimli bir formda unu ek edip, yoğurmaya devam edelim.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Dilediğiniz üzere form verebilirsiniz. Orta uzunluk bir hamur modülü koparıp uzun hafif kalın şerit halinde elimizle biçim verip şeridin iki ucundan kıvırıp biçim veriyoruz fotoğraftaki üzere.
  5. Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizin üzerlerine yumurta sarısı sarısı sürüp çörek otu, susam serpiştirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 170° fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun, deneyecek olanlar kesinlikle benimle paylaşmayı unutmasın. 👩🏼‍🍳💌🥹

Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hasan Paşa Köftesi
Soğan Dolması
Meyhane Pilavı
Yayla Çorbası
Bebekler İçin Elmalı Kurabiye
Browni Fındıklı Kek
Hdabla | © 2025 |