Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yada margarin
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım paket kabartma tozu
- 4,5 – 5 bardağa yakın un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yağımızın üzerine un hariç tüm gereçleri ekleyip, güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz harcın üzerine denetimli bir formda unu ek edip, yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Dilediğiniz üzere form verebilirsiniz. Orta uzunluk bir hamur modülü koparıp uzun hafif kalın şerit halinde elimizle biçim verip şeridin iki ucundan kıvırıp biçim veriyoruz fotoğraftaki üzere.
- Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizin üzerlerine yumurta sarısı sarısı sürüp çörek otu, susam serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun, deneyecek olanlar kesinlikle benimle paylaşmayı unutmasın. 👩🏼🍳💌🥹
Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















