Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye
Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta ( bir sarıyı üzeri için ayırıyoruz)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un( 6-6,5 su bardağı kadar)
Üzeri için:
- Ceviz
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ve yumurta şeker eriyene kadar karıştırılır. Kabartma tozu ve un ek edilir. Un denetimli ek edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınır ve avuç içinde yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizilir.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırılır ve kurabiyenin üzerine fırça yardımı ile sürülür.
- Hamurun üzerine ceviz konulur ve biraz bastırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 °c fırında 20-25 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















