Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye

Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta ( bir sarıyı üzeri için ayırıyoruz)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un( 6-6,5 su bardağı kadar)

Üzeri için:

  • Ceviz
  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ve yumurta şeker eriyene kadar karıştırılır. Kabartma tozu ve un ek edilir. Un denetimli ek edilir.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınır ve avuç içinde yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizilir.
  3. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırılır ve kurabiyenin üzerine fırça yardımı ile sürülür.
  4. Hamurun üzerine ceviz konulur ve biraz bastırılır.
  5. Önceden ısıtılmış 180 °c fırında 20-25 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

14 Şubata Özel 2 Renkli Kek
Patatesli Çıtır Börek (Videolu)
Portakallı Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Donut
Haşhaşlı Mini Börek
Çileki Mini Cheescake
Hdabla | © 2025 |