Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg asma yaprak
  • 2 adet soğan
  • 2 domates
  • 1 maydanoz
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yapraklarımızı haşlıyoruz.
  2. İçimizi hazırlıyoruz soğan, domates, sarımsak, maydanoz derin bir kaba küçük küçük doğruyoruz pirinçlerimizi yıkayıp üzerine ekliyoruz salçalarımızı ve yağımızı ekliyoruz baharatlarımızı atıyoruz limonumuzu sıkıyoruz ve uygunca karıştırıyoruz.
  3. Yapraklarımızın damar kısımları üstte kalacak halde düz bir tabanda kenarlarını katlayıp ince ince sarıyoruz.
  4. Tenceremize boşluk kalmayacak uygun bir halde diziyoruz üzerine yük koyuyoruz (ben tabak çevirdim) 2 su bardağı su döküyoruz kısık ateşte 40 dk pişiriyoruz.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Nefis Tavuklu Sezar Salata! Lezzet Garantili
Güveçte Lokum Gibi Etli Kuru Fasulye (Videolu)
Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması
Burma Baklava
Bebek Lor Peyniri (Ek Gıda)
Yaban Mersini Suyu İle Kek
Hdabla | © 2025 |