Gözleme
Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık su (500 ml)
- 1 paket yaş yahut kuru maya
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
İç harcı için;
- 1 paket lor peyniri yahut çökelek
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
Yağlamak için;
- Tereyağ yahut margarin
Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kap içerisine un, maya, tuzu ek edip karıştırıyoruz.
- Yaptığım hamuru sineye un serperek bezelere ayırıp 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harç materyallerini karıştırarak hazırlıyoruz.
- Daha sonra yaptığım bezeleri açıyoruz.
- İç harcını koyup ağzını yumuyoruz ve tavada yada sacda pişiriyoruz.
- Pişen gözlemelerimizin üzerini yağlıyoruz servise hazır, afiyet olsun.
Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











