Pratik Krep Gözleme

Pratik Krep Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Krep için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçine;

  • Yarım kase lor
  • 1 adet ince doğranmış soğan (taze soğan da olur)
  • 1 bağ yıkanmış ince ince doğranmış ıspanak yaprakları(sapı değil)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik pul biber

Pratik Krep Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurun iç materyali için ince ince doğranmış soğan ve ıspanağı elimizle yoğurarak öldürüyoruz.
  2. İçine lor ve pul biber de katıp karıştırıyoruz.
  3. Hamur için çırpma kabına un, su zeytinyağı ve tuz ekleyip çırpıyoruz. Akışkan bir krep hamuru elde ediyoruz.
  4. Yağladığımız tavaya bir kepçe olacak formda döküyoruz.
  5. Alt tarafı pişmeye başlayınca harçtan koyup d formunda kapatıyoruz. Önlü gerili kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen gözlemeleri isteğe bağlı olarak tereyağlayabilirsiniz.
  7. Daha pratik olsun istiyorsanız 2 tava ile çalışmanızı öneririm.
  8. Tavanın birinde krepi pişirip başkasında kızartabilirsiniz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Pratik Krep Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Havuçlu Kek
Un Helvası (Orijinal)
Nefis Patlıcan Lazanya
Şakşuka
Cinnamon Roll
Portakal Soslu Kek
Hdabla | © 2025 |