Fırında Paçanga Böreği (Efsane Lezzet)
Fırında Paçanga Böreği (Efsane Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
İç harcı için;
- 300 gram pastırma
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 5 adet sivri biber
- 2 adet domates
Sos için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Fırında Paçanga Böreği (Efsane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup küçük doğrayın sivri biberlerin çöplerini ayıklayıp yıkayın ve ince doğrayın pastırma yapraklarını irice doğrayın rendelenmiş kaşar peyniri ile bir arada bütün iç harcı materyallerini bir kapta karıştırın.
- Sos için; sıvıyağ ve suyu bir kasede karıştırın çırpın.
- Üzeri için; süt ve yumurtayı bir kasede çırpın geniş bir tabağa galeta ununu koyun.
- Tezgaha bir adet yufkayı serin üzerine sosdan çokça sürün, sonra yufkayı 4 kesime kesin.
- Yufkanın her bir modüle orta kısmına gelecek halde iki yemek kaşığı hazırladığınız iç harcı koyup, kenarda kalan kısımlarını ortadaki harcın üstüne kapatın ve sıkıştırmadan gevşek bir biçimde rulo formunda sarın.
- Sonra evvel yumurtalı sütlü karışıma batırın sonra galeta ununa bulayın akabinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Bütün yufkaları birebir biçimde hazırlayın 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Paçanga Böreği (Efsane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






