Fırında Sütlü Patates
Fırında Sütlü Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 4–5 adet orta uzunluk patates
- 2–2,5 su bardağı süt (patateslerin üzerini geçecek kadar)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı (parça parça)
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella yahut kaşar peyniri
Fırında Sütlü Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta ve en geniş kısmından oval halde dilimleyin.
- Uygun bir fırın kabına patatesleri iki ya da üç kat olacak halde yerleştirin. (fırın kabınıza ve kişi sayınıza bağlı olarak).
- Patateslerin üzerine çıkacak kadar süt ekleyin.
- Tuz ve pul biberi ekleyin, akabinde kabınızı yavaşça sallayarak baharatların dağılmasını sağlayın.
- Üzerine dilediğiniz üzere modül parça tereyağı yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 250°c fırında, süt kaynamaya başlayana kadar pişirin. (ben en yüksek ayarda 30 -35 dk pişirdim. Sütünüzü çok çektirmeyin tarife uyun).
- Fırından çıkarıp patateslerinizin piştiğini denetim ettikten sonra üzerine rendelenmiş peyniri serpin.
- Tekrar fırına verin ve peynirler güzelce kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis edin.
Fırında Sütlü Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












