Fırında Sütlü Patates

Fırında Sütlü Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 4–5 adet orta uzunluk patates
  • 2–2,5 su bardağı süt (patateslerin üzerini geçecek kadar)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (parça parça)
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella yahut kaşar peyniri

Fırında Sütlü Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta ve en geniş kısmından oval halde dilimleyin.
  2. Uygun bir fırın kabına patatesleri iki ya da üç kat olacak halde yerleştirin. (fırın kabınıza ve kişi sayınıza bağlı olarak).
  3. Patateslerin üzerine çıkacak kadar süt ekleyin.
  4. Tuz ve pul biberi ekleyin, akabinde kabınızı yavaşça sallayarak baharatların dağılmasını sağlayın.
  5. Üzerine dilediğiniz üzere modül parça tereyağı yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 250°c fırında, süt kaynamaya başlayana kadar pişirin. (ben en yüksek ayarda 30 -35 dk pişirdim. Sütünüzü çok çektirmeyin tarife uyun).
  7. Fırından çıkarıp patateslerinizin piştiğini denetim ettikten sonra üzerine rendelenmiş peyniri serpin.
  8. Tekrar fırına verin ve peynirler güzelce kızarana kadar pişirin.
  9. Sıcak servis edin.

Fırında Sütlü Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Bulut Tatlısı
Limonlu Ice Tea Tarifi (Soğuk Çay)
Aşırı Kabaran Örgü Poğaça
Çiğ Köfte
Pişmaniye Kurabiye
Hdabla | © 2025 |