Kırmızı Mercimek Çorbası

Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2,5 litre su
  • Zeytinyağı
  • Nane
  • Tuz

Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek yıkanır ve suyu süzülür. Soğan, sarımsak, patates ve havuçlar çok küçük olmayacak halde doğranır.
  2. Mercimek ve doğradığımız sebzeler tencereye alınır. Üzerine su ve zeytinyağı ek edilir. Ocağa alınır.
  3. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte bir saat kadar pişirilir.
  4. Hazır olan mercimek çorbası blenderdan tanesiz olacak biçimde uygunca çekilir. En son tuz ve nane de ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şalgamlı Bulgur Salatası
Yoğurtlu Patlıcan Mezesi
Kolay Pesto Sos
Mercimek Çorbası
Tavuklu Mantarlı Soslu Makarna
Kremsi Kıvamlı Spoonful (Yumurtasız)
Hdabla | © 2025 |