Kadife (Red Velvet) Pasta

Kadife (Red Velvet) Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt + 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 su bardağı un+ 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu (üzerine biraz limon suyu)
  • Gıda boyası

Kreması için;

  • 2 paket kremşanti (140 gr)
  • 100 ml sıvı krema
  • 125 ml süt
  • 200 gram labne

İç ve üst materyali iç,n;

  • Çilek
  • Muz
  • Çikolata

Kadife (Red Velvet) Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk sütümüzü biraz ısıtıp, içeriden şikeyi ekleyip 15 dk kadar bekletiyoruz.
  2. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını çırpıyoruz. Üzerine şeker ekleyip, tekrar çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ilave edip krema kıvamına gelene kadar çarpıyoruz.
  3. Beklettiğimiz kesilmiş sütümüzü ekleyip, besin boyamızı da ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Un ve kakaoyu farklı bir kapta eleyip, karıştırıyoruz. Bu karışımı çırptığımız harca yavaş yavaş ekliyoruz.
  5. Kabartma tozunu da ekleyip üzerine limon sıkıp aktifleştiriyoruz. Söndürmeden karıştırıp kalıbımıza alıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecede 45-50 dk kadar pişiriyoruz.
  7. Bu sırada krema materyallerini çırpıp, hazırlıyoruz.
  8. Keki fırından alıp soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, iki kesime bölüyoruz. Üst katında en üst yüzeyini incece kesip kabuğunu alıyoruz.
  9. Kelepçeli kalıp ve sinema jelatini yerleştirip, kekimizi doldurmaya başlıyoruz.
  10. En üste aldığımız kabuğu ufalayıp döküyoruz. Bu halde bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
  11. Sonrasıdan kalıp ve jelatinden çıkarıp, servis yapıyoruz. İşte bu kadar. Elimize sağlık🤍 afiyet olsun ❤️

Kadife (Red Velvet) Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Pankek ( Diyete Uygun Kahvaltı)
Cepli Sandviç Poğaça Tarifi
Islak Kek
Tavuklu Şehriye Pilavı
Pamuk Revani (Videolu)
Bebek Dostu Keçiboynuzlu Muzlu Panke Ve Enerji Topları
Hdabla | © 2025 |