Kadife (Red Velvet) Pasta
Kadife (Red Velvet) Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt + 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 su bardağı un+ 3 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu (üzerine biraz limon suyu)
- Gıda boyası
Kreması için;
- 2 paket kremşanti (140 gr)
- 100 ml sıvı krema
- 125 ml süt
- 200 gram labne
İç ve üst materyali iç,n;
- Çilek
- Muz
- Çikolata
Kadife (Red Velvet) Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk sütümüzü biraz ısıtıp, içeriden şikeyi ekleyip 15 dk kadar bekletiyoruz.
- Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını çırpıyoruz. Üzerine şeker ekleyip, tekrar çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ilave edip krema kıvamına gelene kadar çarpıyoruz.
- Beklettiğimiz kesilmiş sütümüzü ekleyip, besin boyamızı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Un ve kakaoyu farklı bir kapta eleyip, karıştırıyoruz. Bu karışımı çırptığımız harca yavaş yavaş ekliyoruz.
- Kabartma tozunu da ekleyip üzerine limon sıkıp aktifleştiriyoruz. Söndürmeden karıştırıp kalıbımıza alıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 45-50 dk kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada krema materyallerini çırpıp, hazırlıyoruz.
- Keki fırından alıp soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, iki kesime bölüyoruz. Üst katında en üst yüzeyini incece kesip kabuğunu alıyoruz.
- Kelepçeli kalıp ve sinema jelatini yerleştirip, kekimizi doldurmaya başlıyoruz.
- En üste aldığımız kabuğu ufalayıp döküyoruz. Bu halde bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
- Sonrasıdan kalıp ve jelatinden çıkarıp, servis yapıyoruz. İşte bu kadar. Elimize sağlık🤍 afiyet olsun ❤️
Kadife (Red Velvet) Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















