Kokanta Usulü Karalahana Turşusu

Kokanta Yöntemi Karalahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karalahana
  • Yarım limon
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 çay bardağı su (hazır su kullanın)

Kokanta Yöntemi Karalahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak lahanamızı ince ince doğrayıp bir kap içine alalım.
  2. Daha sonra limon ve tuzla bir hoş ovalayalım (15 dk bu türlü beklesin)
  3. Bir taraftanda bir kap içine sirkemizi, ılık suyumuzu, şekerimizi, limon tuzumuzu koyup karıştıralım.
  4. Beklettıgımız lahanamızı kavanozlara bolelım.
  5. Karışımımızı da üzerine ekleyip, sıkıca kapağını kapatalım.
  6. 2 gün karanlık ve serin bir yerde bekletip tüketmeye başlayabilirsiniz 🥰

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😍❤️😍.

Kokanta Yöntemi Karalahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
Milföy Tava Böreği
Meyveli Damla Çikolatalı Muffin
Açma (25 Adet)
Karışık Biber Enginar Sarma Dolması
Hızlı Kuru Fasulye
Hdabla | © 2024 |