Tarihin En Pofuduk Pogaçası

Tarihin En Pofuduk Pogaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı ( sarıları üstüne)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Un

Tarihin En Pofuduk Pogaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak. Yapışmayı azaltmak için un eklerseniz poğaçanız kuru sert olur. Elde yuvarlamak için elinizi yağlayın, yapışmaz.
  2. Bezeleri tepsiye dizdikten sonra üstünü bir bezle örtüp yahut fırın içine koyup 40 dk mayalamaya bırakın. Mayalandıktan sonra yumurta aklarını sürün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri ve altları güzelce pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarihin En Pofuduk Pogaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Taze Fasülye
1 Adet Portakal İle Mis Kokulu Kek Tarifi
Oturmaların Gözdesi Kısır
Pamuk Gibi Yumuş Poğaça
Papatya Börek (Videolu)
Ev Mıhlaması
Hdabla | © 2025 |