Sıkıcık Köfte (Videolu)

Sıkıcık Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 150 gram ince bulgur (1 su bardağı)
  • 100 gram tarhana (1 çay bardağı)
  • 200 ml sıcak su
  • 40 gram un (2 yemek kaşığı)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane

Sos materyali için;

  • 60 ml sıvı yağ (yarım ç.b)
  • 20 gram tereyağ
  • 40 gram salça (1 yemek kaşığı)
  • Tuz
  • Toz biber
  • 800 ml su

Üzerine;

  • 500 gram sarımsaklı yoğurt

Bardak ölçüsü 200ml ve 125ml

Sıkıcık Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru ve tarhanayı derin bir kaba alın. 200 ml sıcak suyu üzerine dökün, karıştırın ve üzerini kapatıp, 10-15 dakika şişmeye bırakın.
  2. Bulgurlar şiştikten sonra rendelenmiş soğan, un, tuz, pul biber ve nane ekleyin. Tüm malzemeyi yoğurarak hamur haline getirin. Hafif yapışkan fakat hal alabilecek kıvamda olmalı.
  3. Hazırladığınız hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler koparın ve elinizle yuvarlayarak minik köfteler yapın.
  4. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın, eritin. Üzerine salçayı ekleyip kavurun. Akabinde tuz ve toz biber ekleyin. 800 ml suyu ek edin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
  5. Sos kaynamaya başladıktan sonra hazırladığınız köfteleri suya ekleyin, yaklaşık 15 dakika orta ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Kıvamı koyu olacak
  6. Servis tabağına evvel köfteleri koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Dilerseniz tereyağında kızdırılmış nane yahut pul biberle süsleyebilirsiniz.

Sıkıcık Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Çikolatalı Muffin Tarifim
Simit Poğaça
Yoğurtlu Marul Salatası
Mantar Kurabiye
Diyet Cocostar
Kısır
Hdabla | © 2025 |