Churros Tarifi

Churros Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 ml su
  • 70 gram un
  • 25 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı sirke
  • Yarım paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • 1,5 yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • İsteğe bağlı çikolata (benmari metodu eritilmiş)

Churros Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerenin içerisine su, tereyağ, şeker ve sirke alınır yağ eriyene kadar karıştırılır.
  2. Tereyağ eridikten sonra içerisine un da ek edilip tuzu atılır.
  3. Karıştırarak pişirilip un helvası kıvamını alan hamur un kokusu çıkana kadar orta vermeden karıştırılmaya devam edilir.
  4. Sonrasında soğumaya bırakılıp büsbütün soğuduktan sonra yumurtaları eklenip mikser yardımı ile büsbütün karışana kadar çırpılır.
  5. Son olarak vanilyası da eklenip çırpıldıktan sonra hamur sıkma torbasına alınarak kızgın yağa şeritler halinde sıkıp pişirilir.
  6. Pişen churroslar şeker ve tarçın karışımına bulanıp servis tabağına alınır.
  7. Dilerseniz erittiğiniz çikolata ile de servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun 💕💕.

1, 5 yumurta için 1 yumurtanın tamamını koyduktan sonra kase içerisine aldığımız öbür yumurtanın da yarısı kadarını koyuyoruz

Churros Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu)
Spoonful
Çaylı Kurabiye
Kore Usulü Acılı Mor Lahana Salatası
Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması
Cupkek
Hdabla | © 2025 |