Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden )

Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden ) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo iç bakla
  • 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım demet dere otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıcak su

Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç baklamızı ayıklayıp yıkayıp, süzgece alalım.
  2. Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp, tencereye alalım zeytin yağı ekleyip güzelce kavuralım.
  3. Salçayı koyup bir iki dakika kavuralım, baklayı ekleyip, kısık ateşte 10 dakika kavuralım.
  4. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyelim ben 1 buçuk su bardağı kullandım. Tuz ekleyip orta ateşte 15 dakika ağzı kapalı pişirelim.
  5. Altını kapatıp içine dogradığımız dere otu koyup, karıştıralım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙃.

Not:Yanında sarımsaklı yoğurt çok hoş oluyor ben üzerine döküp, o form yiyorum çok lezzetli oluyor.

Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Göğsünden Tavuk Tantuni
Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır? (Gaziantep)
Limonlu Enfes Tiramisu
İlikli Kemik Suyu
Fırında Mangal Tadında Tavuk But
Bulgurlu Semizotu
Hdabla | © 2025 |