Kereviz Çorbası
Kereviz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta uzunluk kereviz (sapları ve yapraklarıyla beraber)
- 1,5 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm zerzevatları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, rastgele formda iri iri doğrayın.
- Tencereye orta ateşte zeytinyağı, soğan ve sarımsakları ek edin. Birkaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla bir arada kavurun.
- Ardından biberi, patates ve havucu tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, kereviz ile sap ve yapraklarını da ekleyin ve üzerine su eğini yaparak, tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
- Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, büsbütün pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin ve tekrar ocağa alın.
- Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son basamakta, damak zevkinize nazaran tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
- Servis etabında tercihe bağlı olarak, tereyağında toz biber yakıp kaselerin üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun🫰
Kereviz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







