Sebzeli Sulu Köfte

Sebzeli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığından az karabiber

Sebzeleri için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • Yarım kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz ve pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerzevat tozu
  • 500 ml sıcak su
  • 1 küçük kase haşlanmış nohut

Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı köftesi için gerekli materyalleri uygunca yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapın un serili tepsiye dizip una bulanmasını sağlayın.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağı ek edin küçük doğranmış bütün zerzevatları ek edip kokusu çıkana kadar kavurun salçayı ek edip kavurun, köfteleri ek edip hafif karıştırın baharatlarını ekleyip karıştırın.
  3. Üzerine suyunu ek edip kısık ateşte on beş dakika kadar pişirin haşlanmış nohutları ekleyip, onbeş dakika daha pişirin.
  4. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip, servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌

Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Kek Tarifi
Domates Çorbası
Susamlı Tatlı Kurabiye
Cheesecake
Üzümlü Tatlı Çörek Tarifi
Starbucks Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |