Sebzeli Sulu Köfte
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığından az karabiber
Sebzeleri için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet yeşil sivri biber
- Yarım kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz ve pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerzevat tozu
- 500 ml sıcak su
- 1 küçük kase haşlanmış nohut
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı köftesi için gerekli materyalleri uygunca yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapın un serili tepsiye dizip una bulanmasını sağlayın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ek edin küçük doğranmış bütün zerzevatları ek edip kokusu çıkana kadar kavurun salçayı ek edip kavurun, köfteleri ek edip hafif karıştırın baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Üzerine suyunu ek edip kısık ateşte on beş dakika kadar pişirin haşlanmış nohutları ekleyip, onbeş dakika daha pişirin.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip, servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















