Kapalı Hamburger
Kapalı Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 çay bardağı ılık süt
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşığı kaynar su
- Karabiber
- Kimyon (isteğe bağlı)
- Pul biber
- Tuz (1 tatlı kaşığı)
Ayriyeten;
- Karamelize soğan
- Hamburger sosu
- Cheddar yahut kaşar peyniri
Kapalı Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için tüm gereçler güzelce yoğurulur her hamburgere 2 köfte olacak halde bezelere ayrılır, ince hal verilir tavada kızartılır.
- Hamur için süt, şeker ve maya el çırpıcısıyla çırpılır, un ve tereyağı hariç öbür gereçler eklenir tekrar çırpılır.
- Kontrollü halde un eklenir hafif ele yapışan bir hamur elde edince tereyağı eklenip tekrar yoğurulur.
- Hamurdan kesim alınıp açılır, cheddar yahut kaşar eklenir, üzerine köfte, üzerine karamelize soğan, tekrar köfte ve üzerine hamburger sosu ve kaşar eklenir hamur kapatılır. Fazlası kesilir tepsiye konur. T
- üm hamburgerleri yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir.
- 200 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirilir afiyetle😍😋.
Kapalı Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







