Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi )
Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi ) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ ya da margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 3-3.5 bardak un
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Susam
Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle susamı tavaya alıp, daima karıştırarak kavuralım dikkatli olalım çok çabuk kavruluyor zira 👍
- Daha sonra oda sıcaklığındaki margarin ya da tereyağ ile öbür bütün hamur materyalini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim unu 3 bardaktan sonra denetimli ekleyelim sert bir hamur olmasın.
- Ayrı bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım, hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp uzunlamasına inceltelim daha sonra uçlarını birleştirip daire formu verelim.
- Şekil verdiğimiz simitlerimizi önce pekmezli suya sonra susama batırıp, önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
Not:Pekmez yoksa şayet yumurta akına batırıp susama bastırabilirsiniz su bardağı ölçüm 200 ml çay bardağı ölçüm 125 ml.
Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















