Glutensiz Limonlu Kurabiye
Glutensiz Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 100 gram hindistan cevizi yağı
- 150 gram toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
- 350 gram patisserie un
Glutensiz Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz akabinde un dışında tüm materyalleri birlikte karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekliyoruz ölçülü biçimde yağın yumurtanın ve limonun büyüklüğüne nazaran daha fazla un isteyebilir hamur.
- Klasik kurabiye hamuru yumuşaklığında yapıp yirmi dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Sonrasında hamuru açıp, şekillendirebilirsiniz ben çay bardağıyla yuvarlak yaptım dilerseniz elde şekillendirir dilerseniz farklı kurabiye kalıplarıyla yaratıcılığınıza kalmış ✨.
- 180 derece fırında 12-15 dk denetimli olarak pişirin.
Glutensiz Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






