Semizotlu Kabak Yemeği

Semizotlu Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk kabak
  • 1 demet semizotu
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 4-5 adet orta uzunluk domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Semizotlu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak semizotlarımızı ayıklayıp yıkayıp kullanıma hazır hale getiriyoruz. Kabaklarımızıda yemeklik doğruyoruz.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile kavurduktan sonra küçük küçük doğradığımız biberlerimizide dahil edip, kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Kavrulan biberlere salçayı ekledikten sonra kabuğunu soyup, küçük küçük doğradığımız domatesleride ekliyoruz.
  4. Kabaklarıda ekledikten sonra tuzunu damak tadımıza nazaran ayarlayıp yarım çay bardağı kadar su ek ediyoruz (domatesleriniz sulu değilse duruma nazaran suyu artırabilirsiniz)
  5. Kabaklar biraz piştikten sonra son olarak semizotunuda en üste ekleyip biraz daha kaynatıyoruz. Semizotları kendini bırakınca yemeğimiz servise hazır.
  6. Üzerine isteğe bağlı yoğurt eklerseniz daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.

Semizotlu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı
Kupta İki Renkli Tatlı
Üzümlü Tatlı Çörek Tarifi
Patatesli Rulo Poğaça (Pastanelere Rakip)
Fırında Limonlu Kuzu Kaburga
Glutensiz Kazandibi
Hdabla | © 2025 |