Portakallı Bademli Kek

Portakallı Bademli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 150 gr toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 tutam tuz
  • 4 adet yumurta (m büyüklüğünde)
  • 150 gr un (type 405)
  • 200 gr badem
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • 150 gram bitter-sütlü karışık çikolata
  • Badem kığı (opsiyonel)

Portakallı Bademli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fırını 180 derecede (fanlı fırın: 160 derece) evvelden ısıtın.
  2. 25 cm çapındaki kek kalıbınızı yağlayın (kek kalıbımın tam ölçüsü: 26. 2 x 12 x 7. 8 cm)
  3. Kek hamuru için; tereyağı, şeker, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve tuzu bir karıştırma kabına koyup mikserin en yüksek evresinde yaklaşık 2 dakika, kabarana ve beyazlaşana kadar çırpın.
  4. Yumurtaları birer birer ekleyip yüksek dönemde karıştırmaya devam edin.
  5. Unu, bademi ve kabartma tozunu karıştırıp hamura ekleyin ve çırpın (bu evrede bademleriniz şayet bütünse un ile birlikte mutfak robotunda bademlerinizi unla bütünlesip toz olana kadar çektirin)
  6. Kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına dökün, üzerini düzeltin ve evvelce ısıtılmış fırının alt-üst ayar kısmında yaklaşık 50 dakika pişirin (bu basamakta denetimli olun)
  7. Pişirme mühleti dolduktan sonra kekin ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz. Şayet kürdana hala yapışan hamur varsa, pişirme müddetini yaklaşık 5 dakika kadar uzatın ve tekrar test edin.
  8. Daha sonra kekinizi bir servis tabağına alıp 2 saat soğumaya bırakın.
  9. Üzeri için; ♡benmari yolu erittiğiniz çikolatayı 10 dk bekletip kekinize dökün.
  10. Çikolata donmadan kırılmış badem ile yahut dilediğinizce süsleyin. ♡Afiyet olsun♡

Portakallı Bademli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide
Süt Mısır Tarifi
Kekikli Çörek (Hatay Usulü )
Fırında Biber Dolma
Bebeklere Kemik Sulu Çorba
Mercimekli Köfte
Hdabla | © 2025 |