Giresun Patar Kadayıf Tarifi (Videolu)

Giresun Patar Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram patar kadayıfı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı fındık

30 cm yuvarlak borcam tepsi

Giresun Patar Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tepsiye kadayıfları alalım erittiğimiz tereyağına sıvı yağını ek edip karıştıralım kadayıfların üzerine dökelim güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra kadayıfın yarısını ayıralım tepsiye ince bir katman formunda sıkıca yerleştirelim ortasına ufaltılmış fındıktan serpelim.
  3. Ayırdığımız kadayıfı fındıkların üzerine eşit halde serelim bir tepsi yahut tabak yardımıyla uygunca bastırıp düzeltelim.
  4. 170 derecelik fırında büsbütün kızarana kadar pişirelim kadayıf pişerken şerbeti için tencereye şekeri ve sütü alalım şeker eriyene kadar ocakta ısıtalım şeker eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Fırından çıkan kadayıfı 10 dakika beklettikten sonra soğumaya yakın olan şerbetin yarısını üzerine gezdirelim. Şerbeti çektikten sonra kalan şerbetide üzerine dökelim.
  6. İyice şerbetini çektikten sonra kesip, servis edelim yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🌹

Giresun Patar Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Dolması
Evde 24 Kişilik Tiramisu (Videolu)
Bayatlamayan Poğaça
Kabak Çiçeği Dolması
Yulaflı Bebek Kahvaltısı +7
Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |