Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım tatlısı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Dilerseniz küçük 1 tane yumurta (ben tercih etmiyorum)

Kaynaması için;

  • Kaynar su
  • 1 çimdik limon tuzu
  • 1 çimdik tuz yarım çay kaşığı

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz

Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba ben tabak kulandım bulguru koyun, üstüne suyu koyun 10 dakika dinlensin içine çeksin.
  2. Bulgurun üstüne tuz, kimyon, salça, biber salçası, un, irmiği döküp uygunca yoğurun.
  3. Yoğrulan harcı küçük ufak toplar haline getirip serçe parmğıınla ortaya bastırın.
  4. Ardından kaynayan suya tuz ve limon tuzunu ekleyin üstüne yaptığınız köftelerı dökün, 7 dakika boyunca kaynayan suda haşlayın orta ara 2-3 sefer karıştırın.
  5. Sosu için yağı ve sarımsağı kavurun üstüne biber salçasını ekleyin, biraz kokusu çıkana kadar kavurun, üstüne domatesleri rendeleyip, 2-3 dakika kavurun altını kapatın, tuzunu ekleyin. Üstüne köfteleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun🥰

Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Börek
Susamlı Pişi (Yağ Çekemeyen Simit Tadında)
Dereotlu Peynirli Poğaça
Doğum Günü Konsepti
Garnitürlü Pirinç Pilavı
Kinoadan Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |