Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna

Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arası için:

  • 3 adet orta tavuk tavuk göğsü
  • İsteğe nazaran ıspanak
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 tatlı kaşık pul biber
  • 1 tatlı kaşık kekik
  • 3 yemek kaşık zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşık karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 6 su bardağı yağsız süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 kaşık un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kaşar rendesi

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küçük kare formda doğrayıp tencereye alalım suyunu çekinceye kadar kavuralım. Akabinde soğan zeytinyağ ve baharatları ekleyelim. Biraz kavrulduktan sonra ıspanakları ekliyoruz.
  2. Diğer yandan makarnalarımızı haşlayalım.
  3. Beşamel sosu için; birinci olarak unu ve tereyağ kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Sütü yavaş yavaş ekleyip katılasincaya kadar pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyip ocaktan alalım. Üzerine biraz kaşar peyniri ekleyelim.
  5. Beşamel sosumuzu makarnayla birleştirrelim.
  6. Büyük bir borcama makarnaların yarısını üzerine tavuk sosumuzu ve tekrar makarnadan en üst tabanına ekleyip kaşar da ekleyip evvelce ısıtılmış fırına atalım 180 derecede üzeri kızarınca ya kadar pişirelim.

Afiyet olsun ❤️

Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Muzlu Gece Maması
Limonlu Mantarlı Hindi Sote
Fındıklı/Elmalı Kurabiye
Yaban Mersinli Yoğurt
Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze
Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi
Hdabla | © 2024 |