Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna
Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 paket makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arası için:
- 3 adet orta tavuk tavuk göğsü
- İsteğe nazaran ıspanak
- 1 adet küçük soğan
- 1 tatlı kaşık pul biber
- 1 tatlı kaşık kekik
- 3 yemek kaşık zeytinyağ
- 1 tatlı kaşık karabiber
- Tuz
Beşamel sos için:
- 6 su bardağı yağsız süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 kaşık un
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar rendesi
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küçük kare formda doğrayıp tencereye alalım suyunu çekinceye kadar kavuralım. Akabinde soğan zeytinyağ ve baharatları ekleyelim. Biraz kavrulduktan sonra ıspanakları ekliyoruz.
- Diğer yandan makarnalarımızı haşlayalım.
- Beşamel sosu için; birinci olarak unu ve tereyağ kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü yavaş yavaş ekleyip katılasincaya kadar pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyip ocaktan alalım. Üzerine biraz kaşar peyniri ekleyelim.
- Beşamel sosumuzu makarnayla birleştirrelim.
- Büyük bir borcama makarnaların yarısını üzerine tavuk sosumuzu ve tekrar makarnadan en üst tabanına ekleyip kaşar da ekleyip evvelce ısıtılmış fırına atalım 180 derecede üzeri kızarınca ya kadar pişirelim.
Afiyet olsun ❤️
Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







