Sütsüz Zeytinyağlı Kabak Çorbası
Sütsüz Zeytinyağlı Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük yeşil kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber
- Tuz
- Su
Sütsüz Zeytinyağlı Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğradığımız soğanları ve sarımsakları zeytinyağında kavuruyoruz.
- Küpküp doğradığımız kabak ve havuçları tencerenin içine alıp karıştırıyoruz.
- Tuz ve karabiberi ekleyip, tekrar karıştırıyoruz.
- Ortalama 4 su bardağı kadar soğuk su koyup orta ateşte kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp kabaklar ve havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Çorbamız piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz.
Afiyet olsun 🙂
Sütsüz Zeytinyağlı Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






