Spoonful Sütlü Tatlı

Spoonful Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • Hazır kakaolu kek (miktarı yapacağınız kaba nazaran değişebilir)

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Ocağı kapattıktan sonra;

  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Soğuduktan sonra;

  • 2 yemek kaşığı krema

Sos için;

  • 1 paket kremanın geri kalanı
  • 160 gram sütlü çikolata

Spoonful Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye vanilya ve tereyağ hariç öteki gereçleri ekleyip düzgünce çırpın. Ocağın altını açıp kıvam alana kadar aralıklı karıştırarak pişirin.
  2. Kıvam alınca altını kapatıp vanilya ve tereyağ ekleyin. Üzerini streç sinema ile kapatıp (kabuklanmasın diye) soğumaya bırakın. (ılıması yeterli) krem şanti ve kremayı ekleyip düzgünce çırpın.
  3. Ayrı bir kabın içerisinde keki ufalayıp kullanacağınız kase yahut borcama eşit biçimde paylaştırın. Keki düzeltip üzerine muhallebiyi dökün. Düzgünce soğuyup üzeri donunca sosunu hazırlayın.
  4. Uygun bir tavaya geri kalan kremayı boşaltın. Kaynama noktasına gelince altını kapatıp çikolataları ekleyin. Güzelce karıştırıp eşit halde muhallebinin üzerine dökün. Çikolata soğuyunca istediğiniz halde süsleyin. Afiyet olsun.

Not:1 paket krema kullanıyoruz 2 yemek kaşığı muhallebiye geri kalanı çikolata sosu için.

Spoonful Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Köpüklü Süt Kahve İçin
Ev Yapımı Puding
Karışık Turşu
Maraş Usulü Tavaaşı
Mayasız Kıyır Poğaça
Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler)
Hdabla | © 2025 |