Güveçte Çilekli Tart

Güveçte Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Turtası için;

  • 150 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un

Sosu için;

  • ️Yarım kilo çilek
  • ️1 yemek kaşığı nişasta
  • ️4 yemek kaşığı su
  • ️1 su bardağı toz şeker
  • ️1 tatlı kaşığı tereyağı

Muhallebi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı krema

Güveçte Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağı tereyağı pudra şekerini, yumurtayı karıştırıp ,ununu ve vanilyayı ekleyerek kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğuralım.
  2. Hazırladığımız hamuru 6 eşit kesime bölelim.
  3. Güveçleri tereyağı ile yağlayalım. Unlayalım.
  4. Hamurları bastırarak yayalım. Çatalla delelim.
  5. 170°de 30 dakika pişirelim.
  6. Soğuduktan sonra güveçlerden çarçabuk çıkacak.
  7. Çilek ve toz şekeri ocakta pişirelim.
  8. Kaynamaya başladıktan sonra hazırlanan nişastalı suyu ve tereyağını ekleyelim.
  9. 2 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  10. Kıvamı çabucak yoğunlaşmaya başlayacaktır.
  11. Tencereye krema ve tereyağı hariç tüm gereçleri alıp karıştıralım. Pişmeye bırakalım.
  12. Göz göz olunca ocaktan alıp tereyağı ekleyelim.
  13. Ardından üzerini streçle kapatıp hava almayacak halde soğumaya bırakalım.
  14. Soğuduktan sonra kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.Afiyet olsun♥️♥️.

Güveçte Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tikka Masala Soslu Tavuk
Glutensiz Sufle
Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar
Tavuk Sote
Çikolatalı Kurabiye
Tiramisu Güllaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |