Fırın Tepsisiyle Ispanaklı Yaş Pasta
Fırın Tepsisiyle Ispanaklı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
Fırın Tepsisiyle Ispanaklı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları robottan geçirip püre haline getirelim.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım, materyalleri sırayla ek edelim.
- En son kabartma tozunu ek edip karıştırdıktan sonra yağlı kâğıt koyduğumuz tepsiye döküp 180 derecelik fırına atıp pişmeye bırakalım.
- Keki fırına verdikten sonra o ortada kremamızı yapalım.
- Süt,şeker, un ,yumurta karıştırıp ocağa alıp karıştıra karıştıra pişirelim ,katı kale gelince altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Süt ve krem şantiyi karıştırıp katı hale gelinceye gerçek mikserle çırpalım.
- Katı hale gelince buz dolabında soğumaya bırakalım.
- Kekimiz şipince soğutalım.
- Soğuyan kekin üstüne bir tabak koyup bıçak yardımıyla keselim kaç kat istersiniz ona nazaran kesin ben 4 katlı yaptım.
- Kestikten sonra ortasına krema koyup üstüne portakal modülleri ekleyip ikinci katmanı kapatalım bu süreci bitene kadar devam edelim katlandırma bittikten sonra kenarı ve üstüne evvel krema sürüp sonra da krem şanti sürelim güzelce düzeltelim.
- 1 -2 saat buz dolabında dinlendirelim ben bir gece beklettim daha hoş sonuç aldım dinlendirdikten sonra üzerini krema ve kiviyle süsleyelim şimdiden afiyet olsun.
Fırın Tepsisiyle Ispanaklı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










