Bisküvili Pasta

Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5-2 paket paket petibör bisküvi

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 5,5 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
  • 100 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Limonlu sos için;

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket vanilya

Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema; Uygun bir tencerede şeker ve pirinç unu karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş süt ek edilir.Bu süreçte daima karıştırılır.
  3. Topaklanma imgesi büsbütün gidince yumurta sarısı ve tereyağ eklenir.Orta ateşte ocağa alınır.
  4. Daimi karıştırılarak yağ eriyene ve krema yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirilir.
  5. Kalıbın tabanına bir sıra bisküvi dizilir.
  6. Üzerine bir ölçü krema sürülür bisküvilerin büsbütün kapanması sağlanır.
  7. Bu süreç krema bitene kadar devam eder.
  8. En üst kata krema sürülür ve soğumaya bırakılır.
  9. Diğer tarafta limonlu sos hazırlanır.
  10. Kuru materyaller karıştırılır.
  11. Su limon suyu eklenir.Orta ateşte daima karıştırılır.
  12. Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınır.
  13. İlk sıcağı geçip biraz ılıdıktan sonra bisküvili kremanın üzerine dökülür.
  14. Tercih edilirse krema ve sos ortasına limon dilimleri dizilir.
  15. Kelepçeli kalıp koşul değildir.
  16. Her hangi bir kalıp kullanılabilir.
  17. Ölçüler kalıbın ebadına nazaran değişiklik gösterecektir.

Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayvalı Portakal Aromalı Kereviz
Van Cacığı (Harika)
Etli Taze Bamya
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye
Chia Puding
Köz Patlıcanlı Geleli Kebabı
Hdabla | © 2025 |