Mütebbel (Videolu)

Mütebbel Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patlıcan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • Toz biber

Mütebbel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları ocakta közleyin, kabuklarını soyun.
  2. İç kısmını ince doğrayın.
  3. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alın.
  4. Patlıcanı ekleyip 3-4 dakika kavurun. Hafif suyu uçup, aroması belirginleşene kadar.
  5. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  6. Soğuyunca içine yoğurt, tahin, sarımsak, limon suyu ve tuzu ekleyin. Karıştırın.
  7. Servis tabağına yayıp üzerine zeytinyağı gezdirin, kırmızı toz biber serpin.
  8. Dilersen üzerine benim üzere çıtır nohutlar da yapabilirsiniz.
  9. Az yağda, orta ateşte daima karıştırarak toz biber ve tuzla birlikte nohutları kavurun ve servis edin.

Mütebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepsi Kebabı
Yarım Saatte Lavaş Ekmeği
Lahana Kapuska
Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek
Frambuazlı Pastacıklar (Videolu)
Şiş Kebabı
Hdabla | © 2025 |