Pide Poğaça

Pide Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 bardak un

Kıymalı harç için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 200 gram ortayağlı kıyma
  • 6-7 adet ince kıl biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Kenarları için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Pide Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı kabarması için süt, su ve şekerle karıştırıp on dk bekletiyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ, tuz ve unu da ek edip yoğuruyoruz.
  3. Ele yapışan yumuşak bir kıvamda bırakıyoruz.
  4. Mayalanması için en az yarım saat bekliyoruz.
  5. Hamur mayalanırken iç materyalini hazırlıyoruz.
  6. Sıvıyağda soğanı akabinde biberi biraz kavurup kıymayı ekliyoruz.
  7. Kıymayı rengi dönene kadar kavurup baharatları ve tuzu ek edip içi hazırlıyoruz.
  8. Fazla pişirip kıymayı kurutmamaya dikkat edelim.
  9. Mayalanan hamurun havasını alıp bezeler yapıyoruz.
  10. Yuvarlak bezelerin ortalarına tabanını yağladığımız su bardağı ile çukur açıyoruz.
  11. Bu çukurlara iç gereçten çokça koyuyoruz.
  12. Kenarlarına yumurta sürüp 180 derece fırında pişmesi için gönderiyoruz.

Pide Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Karışık Sebze Kızartması
Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi
Kayısı Uyutması (Sindirim Dostu)
Ezogelin Çorba (4 Kişilik Az Malzemeli)
Soğuk Türk Kahvesi
Van Pastası
Hdabla | © 2024 |