Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında )
Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo çilek
- 2 kilo toz şeker (8 su bardağı)
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı kadar tereyağ
Çilekleri yıkamak için;
- 2 /3 yemek kaşığı sirke
Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çilek reçeli yapmak için çilekler temizlenerek güzelce yıkayalım.
- Çilekleri bol su 3 yemek kaşığı sirke koyarak ile yıkamanızı tavsiye ederim.
- İki kilo şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir en az (10 saat) bu biçimde kendi suyu ile pişecektir.
- Önce orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe kaynatalım tenceremizin kapağını hiç bir vakit kapatmayalım.
- 1 çay kaşığı kadar tereyağ ekleyelim benim yaptığımda hiç köpüklenme olmadı şayet size olursa köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatmaya devam ediyoruz orta ara devamlı karıştıralım.
- 1. 5 -2 saat kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon suyunu ek edelim hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları yeterlice kapatalım.
- Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle sofralarımızda tüketelim reçellerimizi serin yerlerde koruma edelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
📌Not: birtakım reçellerimizi çok kaynatmak ağır kıvamlı olacak manasına gelmez tat ve lezzet olarak değişir ayrıyeten aromatik kokusu gidebilir.
Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















