Kıymalı Kapalı Pide

Kıymalı Kapalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için gerekli gereçler:

  • 1 kg un
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı ılık su (kontrollü ekleyin)
  • Yarım paket yaş maya (21 gram)
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harç için gereçler:

  • 800 gram kıyma
  • 3 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates (kabukları soyulmuş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı + biraz fazla tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber, karabiber ve kimyon

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Piştikten sonra:

  • Tereyağı

Kıymalı Kapalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu yoğurma kabına alın.
  2. Ortasını açıp mayayı ve sütü ekleyin.
  3. Yavaş yavaş ılık suyu ve tuzu ek ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  4. Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. İç harç: geniş tavada kıymayı suyunu çekene kadar kavurun.
  6. Tereyağını, akabinde ince doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
  7. Domates, salça ve baharatları ek edin.
  8. Biraz daha pişirip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  9. Şekil verme ve pişirme: mayalanan hamurdan 16 beze yapın.
  10. Tepsi uzunluğunda açın.
  11. Soğuyan iç harçtan koyun, kenarlarını kapatın.
  12. Yağlı kâğıt serili tepsiye alın (kat yeri alta gelecek).
  13. Üzeri için yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın, pidelerin üstüne sürün.
  14. Önceden ısıtılmış 200°c fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  15. Fırından çıkınca üzerine tereyağı sürün. Afiyet olsun!.

Kıymalı Kapalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ödem Atan Sebze Detox Smoothie
Çörekotlu Yumurtalı Tost Ekmeği
Kalburabastı
Vanilyalı Granola
10 Dakika Kurabiyesi
Tiftikli Yoğurtlu Kabak
Hdabla | © 2025 |