Kıymalı Kapalı Pide
Kıymalı Kapalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için gerekli gereçler:
- 1 kg un
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı ılık su (kontrollü ekleyin)
- Yarım paket yaş maya (21 gram)
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harç için gereçler:
- 800 gram kıyma
- 3 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates (kabukları soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı + biraz fazla tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber, karabiber ve kimyon
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Piştikten sonra:
- Tereyağı
Kıymalı Kapalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alın.
- Ortasını açıp mayayı ve sütü ekleyin.
- Yavaş yavaş ılık suyu ve tuzu ek ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- İç harç: geniş tavada kıymayı suyunu çekene kadar kavurun.
- Tereyağını, akabinde ince doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Domates, salça ve baharatları ek edin.
- Biraz daha pişirip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Şekil verme ve pişirme: mayalanan hamurdan 16 beze yapın.
- Tepsi uzunluğunda açın.
- Soğuyan iç harçtan koyun, kenarlarını kapatın.
- Yağlı kâğıt serili tepsiye alın (kat yeri alta gelecek).
- Üzeri için yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın, pidelerin üstüne sürün.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine tereyağı sürün. Afiyet olsun!.
Kıymalı Kapalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















